From 2017 så ser ni aktuella händelser mm på Facebook eller kontakta Malin direkt för frågor om kurser, stallplats, uthyrning av anläggningen, saluhästar mm. Välkomna!

2016

FÖR INFORMATION OM VILKA KURSER VI HAR PÅ GÅRDEN UNDER ÅRET SAMT OM DU VILL BOKA RIDHUS, BOXAR, GÄSTHUS mm FÖR ATT ARRANGERA EN EGEN KURS - HÖR AV DIG TILL MALIN VIA MAIL ELLER FACEBOOK - VÄLKOMNA!

Januari 2016

BO PÅ LANDET MED DIN HÄST!
Det finns några få tomter kvar till salu för Dig/Er som drömmer om att bo på landet nära din häst - tomterna (som ligger på mark som tidigare tillhörde vår gård) ligger vackert och lantligt och du har ca 400 meter till vårt stall från tomterna - det är redan några som köpt och bygger som ska ha sina Islandshästar här hos oss - bli en av dem du också!

2015


FÖR KURSINFORMATION KONTAKTA MALIN ANNELL VIA FACEBOOK ELLER MAIL

2 FEBRUARI STORMURUNGDOMSKURS
instruktör Johan Häggberg

 

2014

15 SEPTEMBER
ÄNTLIGEN HAR VÅR GÅRDSSKYLT KOMMIT
!

Bild på den nya skylten kommer - det står:
 

ULVS-VÄSBY GÅRD
ISLANDSHÄSTCENTER


När du besöker oss och kommer från Länna ska du svänga höger in vid denna skylt....1 MAJ
"NYA" A-STALLET KLART FÖR INACKORDERINGAR

Nu har vi renoverat och byggt klart det nya stallet där vi nu har 9 stora boxar med vattenkoppar och egen sadelkammare och täckesrum. Här kommer de som är inackorderade hos oss med sin häst och väljer att ha egen box få "bo" med sina hästar. De som har sk lösdriftsplats med tillgång till box fortsätter vara i vårta andra rymliga stall där också kurshästar inkvarteras i någon av de 13 boxar som finns där. Här finns stor sadelkammare och spolspilta samt gott om uppbinf´dningsplatser mm. Välkomna!

1 JANUARI VI ÖNSKAR ALLA VÅRA GAMLA OCH NYA KUNDER ETT GOTT NYTT ÅR!
Vi hoppas att år 2014 kommer innebära mycket roligt för gården och dess inackorderingar och invånare. Om allt går enligt planerna ska B-stallet helrenoveras, nya hagar byggas, massor med renoveringsprojekt påbörjas och avslutas och så hoppas vi på att nya kunder hittar till oss och gillar det vi har att erbjuda i form av stallplatser och lösdriftspatser för ungshästar mm. Kursandet ska komma igång i full skala och from hösten kommer vi kunna erbjuda mycket trevligt och fräscht boende i direkt anslitning till ridhuset - fem rum med totalt 11 bäddar finns att tillgå samt två superfräscha badrum med duschar - välkomna att höra av er för mer info kring vad vi kan erbjuda just dig och din häst!
Bokning av ridhuset och eventuell övernattning - 11 bäddar finns - information runt detta sker via Malin direkt.

2013

28 JUNI
HÖSKÖRDEN KLAR
!
Nu är årets skörd bärgad och det tackar vi Johan Berlin, Tommy Norström och Jozef på Hagby för! Det ser ut att bli toppkvalitet och vädrets makter var med oss under hela höskörden. Nu ligger det ett berg med fina perfekta runda hösilagebalar och väntar på våra hästar. Mums!

26 MAJ

GÅRDSAUKTION på ULVS-VÄSBY

Kom och var med på en klassisk gårdsauktion där det kommer säljas allt som hästprylar,  jordbruksmaskiner, gamla möbler, böcker, glas och proslin mm...

Självklart kommer det finnas servering i cafeterian!

Välkomna! 

Vårsolen sken över stona när de släpptes på bete idag. Vårsolen sken över stona när de släpptes på bete idag.

4 MAJ

ÄNTLIGEN BETESSLÄPP PÅ NYA GÅRDEN!

Idag fick vi till slut över alla stona i gårdens stoflock från vårt kära gamla Nötbacken till vår nya gård...det känns väldigt roligt och spännande nu när allt börjar bli på "riktigt"... Här myser stona i sin nygjorda fina "vårhage" med spirande nytt grönt gräs och gammalt torrt = det perfekta vårbetet!

En glad Malin som tycker om Avel. En glad Malin som tycker om Avel.

16 APRIL

DET ÄR KUL MED AVEL

Denna artikel om vår avel och hur vi jobbar är med i den nya tidningen Islandshästmagasinet som kom i handeln den 16 april. Jag tycker att den på det stora hela speglar mina tankar runt avel i allmänhet och min egen avel i synnerhet på ett bra sätt. Glad är jag ju också (vilken galen bild)...

Två andraplaceringar i tölt och fyrgång och Isländska Påskägg blev dagen skörd. Två andraplaceringar i tölt och fyrgång och Isländska Påskägg blev dagen skörd.

29 MARS

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING

Påsktävling på Bjösbo för vår Amanda och hennes Kolur som stolt kom hem med två blåa rosetter och två fina Isländska Påskägg som tävlingsarrangören Sigfus Sigfusson fraktat med sig hem från Island - Tack för en perfekt genomförd tävling där allt som vanligt flöt på perfekt!

Gästbok

 • Suzanne Wallman • 7 juli 2018 18:44:59
  Hej, har ni några unghingstar födda 2016-2017 till salu?

  Med vänlig hälsning Suzanne Wallman
 • Kristina Fransén • 15 juli 2017 07:42:56
  Hej Ulvs-Väsby Islandscenter. Jagheter Kristina Fransén och har nyligen
  varit på semester på Island där det var väldigt fantastiskt. Jag provade att rida Islandshäst och blev intresserad av att prova ngra ggr till. Jag bor i Länna och undrar om jag kan ta lektioner hos Er på fina gården. Mitt tel:nr 0737630371. Mvh Kristina Fransén
 • Inga-Lill Hellström-Stormark • 7 januari 2016 15:48:37
  Vill komma och titta på den fina anläggningen och vara med på någon kurs i vår.
 • Lisbeth • 21 mars 2013 22:09:26
  Toppenställe ni fått. Lycka till hela familjen
 • Eliza • 18 mars 2013 11:30:16
  Malin-san
  Lycka till med nya stället! Spännande! Och snygg hemsida också! Fick du mitt brev?
  Kram, Mama-san