Avel är lycka och hårt arbete

SIFs avelspris 2012 SIFs avelspris 2012

 

2013 var det 10 år sedan jag lät betäcka mitt första egna avelssto och året därpå fick jag mitt första föl Móska från Nötbacken. Sedan dess har Moska blivit inriden, bedömd i stambok, givit mig 2 underbara avkommor och idag tävlas och rids hon av sin nya ägare - detta är vad jag skulle vilja kalla ett lyckat avelsarbete - en superfin ridhäst som bedömts och verkat i aveln och nu ger sin ägare glädje varje dag!

 

30 FÖL PÅ 10 ÅR

Sedan Móska föddes har det hunnit bli drygt 30 nya föl med gårdsnamnet Nötbacken och flera av dem som ridits in har avelsvisats och kommit i stambok som 4-åringar -där deras goda lynne och ridbarhet premierats.

Mina stamston och alla deras fantastiska avkommor (jag är partisk och älskar varenda fölunge som fötts på min gård)kommer jag presentera under denna Avelsflik på hemsidan så snart jag hinner.

 

2012 ÅRS HÖGST BEDÖMDA 4-ÅRIGA HINGST

En kille jag var extra stolt över 2012 var min uppfödning Baldur från Nötbacken, som endast 4-år gammal visades och stamboksfördes av min duktiga beridare och unghästtränare Robin Haraldsen. Baldur blev 2012 års högst bedömda 4-åriga hingst. Robin är idag stolt ägare till denna högbenta och mankhöga häst (153 cm) och jag ser fram emot att följa dem i framtiden!

 

VI BEHÅLLER GÅRDSNAMNET NÖTBACKEN

Vi har funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra med gårdsnamn nu när vi flyttar vår verksamhet till en ny gård - Ulvs-Väsby - och kommit fram till att vi behåller Nötbacken eftersom det namnet skänkt oss så mycket glädje hitills i dessa sammanhang.